Küsitlused: Ühtne Venemaa pälvis alla poole häältest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa tänased duumavalimised võitis peaminister Vladimir Putini võimupartei, kuid nende häälesaak jääb alla 50 protsendi, ennustavad kaks äsja avaldatud lävepakuküsitlust.

Ühtne Venemaa saab 48,5 protsenti häältest ning selle lähim rivaal kommunistlik partei 19,8 protsenti, ennustab arvamusuuringute keskus VTsIOM. Riigiduumasse pääsevad prognoosi järgi ka Õiglane Venemaa (toetus 12,8 protsenti) ja liberaaldemokraadid (11,4 protsenti). Ülejäänud kolm valimistele registreeritud parteid duumasse ei pääse, vahendas AFP.

Ka Avaliku Arvamuse Fondi (FOM) lävepakuküsitlus ennustab Ühtsele Venemaale oodatust nõrgemat tulemust – vaid 46 protsenti. Kommunistid saavad FOMi teatel 21 protsenti häältest.

Kui ennustused tõele vastavad, on valimistulemus Putinile, Dmitri Medvedevile ja Ühtsele Venemaale tagasilöök, sest nelja aasta eest toetas erakonda 64,3 protsenti valijatest.

Praegu pole teada, kas ohus on ka Ühtse Venemaa häälteenamus riigiduumas.

Viimased valimisjaoskonnad sulgesid uksed Eesti aja järgi kell 19 Kaliningradi oblastis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles