Venezuela süüdistas Kanada võime Trumpi "sõjaseikluse" toetamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela välisminister Jorge Arreaza.
Venezuela välisminister Jorge Arreaza. Foto: Federico Parra / AFP

Venezuela välisministeerium süüdistas esmaspäeval Kanada võime USA presidendi Donald Trumpi "sõjaseikluse" toetamises.

Ministeeriumi avalduse kohaselt on peaminister Justin Trudeau valitsus hävitanud Kanada usutavuse dialoogipartnerina, kelle peale võib loota.

Venezuela välisministeerium tegi avalduse pärast seda, kui Kanada oli teatanud uutest sanktsioonidest president Nicolas Maduro administratsiooni põhiliikmetele.

Musta nimekirja kanti 43 riigiametnikku, kelle seas ka välisminister Jorge Arreaza. Sanktsioonide seas on muu hulgas kõnealuste isikute varade külmutamine ja ärikeeld Kanadas.

Meetmeid rakendati Maduro valitsuse kõrgete ametnike, kuberneride ja teiste vastu, kes süüdistuste järgi õõnestavad Venezuela demokraatlikke institutsioone. Varem on sanktsioonid kehtestatud juba 70 isikule.

Esmaspäeval peaks Tšiilis kogunema 13 Ladina-Ameerika riigist ja Kanadast koosnev niinimetatud Lima grupp, et arutada Venezuela poliitilist ja majanduslikku kriisi.

Enam kui 50 riiki tunnistavad Maduro asemel Venezuela ajutise presidendina opositsiooniliidrit Juan Guaidód.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles