Notre-Dame'i tulekahju on kustutatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad Notre Dame'i juures pärast põlengu kustutamist.
Tuletõrjujad Notre Dame'i juures pärast põlengu kustutamist. Foto: Sputnik/Scanpix

Tulekahju Pariisi Jumalaema kirikus on kustutatud, teatas Pariisi tuletõrjeteenistus täna hommikul, umbes 15 tundi pärast põlengu puhkemist.

«Kogu tulekahju on kustutatud. Nüüd oleme jõudnud uurimise faasi,» ütles pressiesindaja Gabriel Plus ajakirjanikele, lisades. et tuli levis väga kiiresti läbi katedraali puitkatuse.

Notre-Dame'i ees ajakirjanikega suhelnud Plus rääkis, et tuletõrjujad keskendusid hommikul katedraali kahe massiivse kellatorni päästmisele. 

Nüüd peab kontrollima, kas ja milliseid kahjustusi on saanud konstruktsioon ning summutama viimased tulekolded. Pressiesindaja lisas, et sadakond tuletõrjujat jäävad sündmuskohale terveks päevaks. 

UNESCO maailmapärandi objektide hulka kuuluv Jumalaema kirik süttis esmaspäeval. Ööl vastu teisipäeva õnnestus põleng kontrolli alla saada. Päästjate sõnul on kiriku peakonstruktsioon päästetud ja põlengu eest kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles