Postimees Pariisis: «Pariislastena on katedraal osa kõigi meie elust»

Copy

Notre-Dame'i lähistel kohatud inimesed rääkisid Postimehele, et neil on raske uskuda, et Prantsusmaa ühe olulisema sümboliga taoline õnnetus juhtus.

paArhitektuuritudeng Joffrey rääkis, et ta oli tulekahju puhkemise hetkel katedraali lähistel. «Alguses me arvasime, et see pole midagi erilist, aga siis nägime leeke. Siis saime aru, et see on midagi suurt,» rääkis mees. Joffrey sõnul on nüüd oluline küsimus see, kas renoveerida hoone sellisena, nagu see oli enne või teha uuendusi. «Ma arvan, et arhitektide järgmine suur töö on selle hoone tulevik.»

Anne-Beatrice ütles, et juhtum meenutab talle kaksiktornide langemist New Yorgis ja ta tuli vaatama, milline on kirik pärast põlengut. «Minu arust põhistruktuur on alles jäänud. Kaks torni on alles jäänud. See pole katastroof, nagu oleks siis, kui kõik oleks varisenud nagu kaksiktornid,» rääkis ta. «Ma ei suutnud uskuda, mida kuulsin,» meenutas ta hetke, mil põlengust teada sai. «Ma arvasin, et katedraali pole võimalik hävitada. Ma arvasin, et see on siin terve igaviku. Mul on hea meel näha, et see on endiselt olemas.»

Anne-Beatrice sõnul on katedraal osa tema elust. «Pariislastena on see osa kõigi meie elust.» Naine tõdes, et sellised tõsised juhtumid ühendavad prantslasi. «See on kurb, et selleks on vaja tragöödiaid, aga see on tõsi.» 

Olivier ütles, et tal on raske uskuda, et taoline õnnetus juhtus. «See on koht, kuhu tulla autoga või jalutades. See on ilus koht, mis on osa igapäevaelust. Seega ma tahtsin tulla vaatama, kuidas siin läheb.» Mehele tundub, et ees ootab palju tööd, et kirik taastada, kuid ta jäi optimistlikuks. «Nagu me pariislased ütleme: «Paat kõigub, kuid see ei upu». Usun, et suudame kiriku uuesti üles ehitada.»



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles