Liibüa pealinna tabas mitu raketti

Copy
Khalifa Haftarile lojaalsed võitlejad soomusmasinal.
Khalifa Haftarile lojaalsed võitlejad soomusmasinal. Foto: - / AFP

Liibüa pealinnas Tripolis plahvatas teisipäeva hilisõhtul mitu raketti, surma sai vähemalt kaks inimest, teatasid tunnistajad ja sündmuskohal viibivad uudisteagentuuri AFP ajakirjanikud.

Kesklinna raputas vähemalt seitse tugevat plahvatust.

Pealtnägijad kirjeldasid veidi hiljem paksu suitsupilve Tripoli lõunaosas asuva Abu Salimi linnajao kohal.

Tegemist on esimese korraga, kui pommitatud on Tripoli kesklinna. Esialgu pole selge, kes raketid tulistas.

Liibüa ÜRO toetusega ühtsusvalitsus palus teisipäeval Euroopalt abi võitlemiseks sõjapealik Khalifa Haftariga, kelle väed püüavad vallutada pealinna.

"See on Euroopa huvides, näha rahulikku ja demokraatlikku Liibüat," ütles ühtsusvalitsuse asepresident Ahmad Maitig Roomas meediale.

Asepresident hoiatas, et Haftari pealetung võib käivitada suure väljarände Euroopasse. Liibüas on ühtlasi üle 400 vangistatud džihadisti, kes võivad Haftari pealetungi jätkutes vabadusse pääseda.

"Need vangid on terroristid ja me teeme rahvusvahelise kogukonnaga tööd, et neid kinni hoida. Samal ajal näeme osa rahvusvahelisi partnereid, meie rahvusvahelise meeskonna toimijaid, toetamas rünnakut ja toetamas Haftari," sõnas Maitig.

"See ei ole ühtsusvalitsuse jaoks mõistetav," nentis ta.

Tripoli pärast käivates lahingutes on surma saanud vähemalt 174 ja haavata 758 inimest, teatas päeval Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).

Lahingud puhkesid 4. aprillil, kui riigi idaosa valitsusele lojaalse kindral Khalifa Haftari väed alustasid pealetungi ÜRO toetatud ühtsusvalitsust võõrustavale linnale.

Tapetutest vähemalt 14 ja haavatutest 36 on tsiviilisikud, ütles WHO pressiesindaja Tarik Jasarevic ajakirjanikele. Andmed pärinevad kohalikelt tervishoiuametnikelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles