Foxconni juht: jumalanna andis mulle käsu Taiwani presidendiks pürgida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foxconni asutaja Terry Gou kolmapäeval Uus-Taipei linnas templis palvetamas.
Foxconni asutaja Terry Gou kolmapäeval Uus-Taipei linnas templis palvetamas. Foto: EPA/Scanpix

Tehnoloogiahiiu Foxconn juht Terry Gou ütles kolmapäeval, et merejumalanna Mazu käskis tal kandideerida Taiwani presidendiks.

Gou põhjustas saareriigi poliitmaastikul furoori, kui vihjas teisipäeval, et kaalub järgmise aasta presidendivalimistel osalemist.

Ärimehe sõnul käskis merejumalanna Mazu tema külaskäigul Uus-Taipei linnas asuvasse templisse tal «rahva kaitseks välja astuda».

«2020. aasta valimised on väga olulised. Kas peaksin kandideerima või mitte? Mazu pöördus paar päeva tagasi ja täna minu poole unenäos... Ma peaksin kandma hoolt kannatavate inimeste eest, andma noortele lootust ja säilitama väinaülest rahu,» sõnas tehnoloogiahiiu juht.

Gou toetab Pekingi suhtes sõbralikku opositsiooniparteid Kuomintang (KMT) ja ta ütles, et kui ta otsustab valimistel osaleda, järgib ta partei nominatsiooniprotseduuri. Hiljem kolmapäeval peaks ta kohtuma KMT ametnikega.

Paar tundi hiljem teataski Foxconni juht, et taotleb Taiwani presidendiks kandideerimiseks KMT nominatsiooni. 

"Olen valmis liituma parteisiseste valimistega. Kui ma võidan, esindan ma KMT-d 2020. aasta presidendivalimistel," lausus Gou pealinnas Taipeis KMT istungi järel meediale.

Ametisolev president Tsai Ing-wen, kes esindab Pekingi-vastast Demokraatliku Progressiparteid (DPP), on öelnud, et kandideerib 11. jaanuaril peetavatel valimistel uueks ametiajaks.

Foxconn, ametliku nimega Hon Hai Precision Industry, toodab muuhulgas komponente Apple'i ja teiste rahvusvaheliste kaupamärkide seadmetele.

Esmaspäeval ütles 69-aastane Gou, et taandub lähiajal enda asutatud firma aktiivsest juhtimisest, ehkki jääb siiski selle tüüri juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles