Ukraina poliitik süüdistab Zelenskit «Ühtse Eesti suurkogu» kopeerimises (2)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendikandidaat Volodõmõr Zelenski.
Ukraina presidendikandidaat Volodõmõr Zelenski. Foto: Pyotr Sivkov / Pyotr Sivkov/TASS

Ukraina parlamendipoliitik süüdistas populaarsemat presidendikandidaati Volodõmõr Zelinskit teatri NO99 aastatetaguse lavastuse «Ühtse Eesti suurkogu» kopeerimises oma valimiskampaanias.

«Praegu Ukrainas toimuv meenutab mulle rahvaga manipuleerimist, mida tegi aastaid tagasi üks Eesti teater, mil valepartei «Ühtne Eesti» näitlejad lubasid valijatele kõike, mida nad soovisid ja tegelesid täieliku populismiga,» ütles Ukraina parlamendi sõltumatu saadik Viktoria Ptašnik agentuuri Regnum teatel. «See Eesti teater korraldas enda loodud valepartei vastu provokatsioone, nad näitasid videosalvestusi «valimiskoolidest» ja lubasid partei programmi kirjutada koos valijatega.»

Poliitiku sõnul näeb ta kõike seda tänases Ukrainas, kus mõned «Ühtse Eesti suurkogu» etendust näinud poliittehnoloogid üritavad lavastust pärisellu üle kanda.

«Kui Eestis oli tegemist sotsiaalse eksperimendiaga, siis Ukrainas on see reaalsus. See hirmutab,» rääkis Ptašnik, viidates Zelenski valimiskampaaniale.

Ukraina presidendivalimistel 21. aprillil lähevad teises voorus vastamisi koomik ja näitleja Zelenski, kes kehastas Ukrainas tuntud teleseriaalis «Rahva teener» presidenti, ning praegune riigipea Petro Porošenko. Zelenski sai esimeses voorus 30 protsenti häältest ja Porošenko 16 protsenti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles