Demokraat: raportis on häirivad tõendid õigusemõistmise takistamisest

Copy
Eriuurija Robert Mueller.
Eriuurija Robert Mueller. Foto: JOSHUA ROBERTS / Reuters / Scanpix

USA esindajatekoja kõrge demokraat ütles neljapäeval, et eriprokurör Robert Muelleri uurimisraport paljastas «häirivaid tõendeid» õigusemõistmise takistamisest president Donald Trumpi poolt ja lubas võtta ta vastutusele. 

«Muelleri raport toob isegi sellisel mittetäielikul kujul välja häirivaid tõendeid sellest, et president Donald Trump tegeles õigusemõistmise takistamise ja muude üleastumistega,» lausus esindajatekoja õiguskomitee esimees Jerrold Nadler. «Kongressil lasub nüüd vastutus president tema tegude eest vastutusele võtta,» lausus ta. 

Mueller ütles neljapäeval kärbitud kujul avaldatud raportis, et tõendid ei lubanud tal Trumpi õigusemõistmise takistamises õigeks mõista.

448-leheküljelises raportis ei võeta seisukohta, kas Trump takistas õigusemõistmist või mitte. Selle asemel esitatakse dokumendis poolt- ja vastuargumendid. Samas tuuakse raportis välja kümme episoodi, kuidas Trump üritas korduvalt Venemaa sekkumist 2016. aasta valimistesse uurinud juurdlust enda kontrolli alla saada ning Muellerit ametist välja puksida.

Nende seas on Trumpi otsus vallandada James Comey FBI juhi kohalt, alluvatele antud korraldused Mueller vallandada ning püüdlused ärgitada tunnistajaid koostööd mitte tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles