Pentagon: Põhja-Korea ei katsetanud ballistilist raketti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea mandritevaheline ballistiline rakett Hwasong-15. Illustratiivne foto.
Põhja-Korea mandritevaheline ballistiline rakett Hwasong-15. Illustratiivne foto. Foto: KCNA KCNA / REUTERS / Scanpix

USA kaitseministri kohusetäitja Patrick Shanahan kinnitas neljapäeval, et Põhja-Korea korraldas päev varem relvakatsetuse. 

Shanahan ütles Pentagonis ajakirjanikele, et Põhja-Korea viis läbi katsetuse, kuid see ei hõlmanud ballistilist relva ja ei toonud kaasa muudatusi USA sõjaväe tegevuses. 

Põhja-Korea riigimeedia kirjutas neljapäeval, et riigi noor liider Kim Jong-un jälgis isiklikult uut tüüpi taktikalise juhitava relva katsetust.

Meedia andmeil on relva eeliseks juhitava lennu omapärane režiim ja selle võimas lõhkepea, mille toimimist katsetusel kontrolliti.

KCNA ei täpsustanud relva üksikasju, kuid tsiteeris Kimi, kelle sõnul on selle väljatöötamine «väga kaaluka tähtsusega Rahvaarmee lahinguvõime tõstmisel».

Uudisteagentuuri sõnul kasutati kolmapäevasel katsetusel erinevate sihtmärkide vastu erinevaid režiime ning kogu ettevõtmist juhtis Kim Jong-un.

Päev varem oli USA mõttekoda Strateegiliste ja Rahvusvaheliste Uuringute Keskus (CSIS) teatanud, et Põhja-Korea tähtsaima tuumarajatise juures on märgata tegevust, mis võib viidata radioaktiivse materjali tuumakütuseks ümbertöötlemisele.

Põhja-Korea liider teatas 2018. aasta aprillis raketi- ja tuumakatsetuste lõpetamisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles