Valge Maja: Trump kohtub esimese välisliidrina Jaapani uue keisriga

Copy
Jaapani kroonprints ja järgmine keiser Naruhito 15. veebruaril Tokyos Togu palees koos Austria kantsleri Sebastian Kurziga.
Jaapani kroonprints ja järgmine keiser Naruhito 15. veebruaril Tokyos Togu palees koos Austria kantsleri Sebastian Kurziga. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump ja tema naine Melania kohtuvad esimeste väliskülalistena Jaapani kroonprintsi Naruhitoga pärast seda, kui temast saab mai algul riigi uus keiser, teatas Valge Maja neljapäeval. 

Ühendriikide president külastab koos naisega Jaapanit 25.-28. maini «esimeste riiklike külalistena pärast Tema Kõrgeaususe keiser Naruhito troonile asumist 1. mail 2019», ütles Trumpi pressiesindaja Sarah Sanders avalduses. 

Trump peab Jaapanis viibides kõnelusi ka peaminister Shinzo Abega, kes külastab Washingtoni kuu aega varem 26.-27. aprillil, lisas ta. 

«President Trumpi ja peaminister Abe kohtumisel kinnitatakse üle USA-Jaapani liit kui rahu, stabiilsuse ja õitsengu nurgakivi India ja Vaikse ookeani piirkonnas ja üle kogu maailma,» lausus Valge Maja pressiesindaja. 

USA president peaks naasma Jaapanisse juuni lõpus G20 tippkohtumiseks Osakas. 

Jaapani praegune keiser Akihito (85) läheb erru 30. aprillil ja see on Jaapani ajaloos harukordne sündmus. Viimati loobus keiser troonist 200 aastat tagasi.

Kroonprints Naruhito (59) istub krüsanteemtroonile 1. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles