Visegrádi nelik: Prantsuse protektsionism kahjustab Euroopa Liitu

Copy
Poola, Slovakkia, Ungari, Tšehhi ja Prantsuse välisminister pressikonverentsil pärast kõnelusi Bratislavas.
Poola, Slovakkia, Ungari, Tšehhi ja Prantsuse välisminister pressikonverentsil pärast kõnelusi Bratislavas. Foto: Joe Klamar / AFP / Scanpix

Visegrádi neliku - Poola, Slovakkia, Ungari, Tšehhi - välisministrid kritiseerisid eile Prantsusmaa protektsionistlikke poliitikaid, mis kahjustavad nende hinnangul Euroopa Liitu. 

«Meie riikide ja Prantsusmaa vahel on Euroopa Liidu tuleviku küsimuses väiksed erimeelsused,» lausus Poola välisminister Jacek Czaputowicz pressikonverentsil. 

«Meie jaoks on konkurentsivõime otsustava tähtsusega,» lausus Czaputowicz pärast kohtumist Slovakkia, Ungari, Tšehhi ja Prantsuse kolleegidega. 

«Majanduskasv toetab Euroopa Liidu suuremat rolli maailmas samal ajal kui mõned Prantsusmaa esitatud ideed kodanike kaitsmisest või protektsionistlikud meetmed on EL-ile kahjulikud,» lausus Poola välisametkonna juht. 

Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian ütles kriitikat tõrjudes, et ei pea konkurentsivõimet ja kaitsvaid meetmeid ühildamatuks. 

Visegrádi nelik on olnud häälekalt vastu EL-i ettepanekule lubada Suurbritannial Brexiti korral riigis elavatele teiste liikmesriikide töötajatele sotsiaaltoetuste maksmisel «hädapidurit» tõmmata.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles