Liik: valimiste tulemus oli hoop Ühtse Venemaa uhkuse pihta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse vanemteadur Kadri Liik.
Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse vanemteadur Kadri Liik. Foto: Liis Treimann

Venemaa riigiduuma valimiste tulemus oli küll hoop võimupartei Ühtne Venemaa uhkuse pihta, kuid muus osas see olukorda Venemaal eriti ei muuda, arvab Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse vanemteadur Kadri Liik.

«Ma arvan, et see oli hoop uhkuse pihta, aga [Ühtse Venemaa - toim] praktilist elu see muidugi ei raskenda,» rääkis Liik «Terevisioonis», vahendas ERRi uudisteportaal.

Liik selgitas, et Ühtsel Venemaal ei ole vaja koalitsioonivalitsust moodustada, sest Venemaal ei tehta seda parlamendivalimiste baasil.

Eksperdi arvates on putinlased aru saanud, et Venemaal tuleb midagi muuta, kuid paradoksaalne on tema sõnul see, et Putin ja tema poolehoidjad on ise ennast nendest muudatustest ära lõiganud.

Ehkki president Dmitri Medvedev ei õigustanud neid lootusi, mida Liik talle pani, leiab ekspert, et Medvedevi taga olid inimesed, kes soovisid muutusi, kuid Putin tuleb tagasi oma vana isiksuse ja vana grupiga ning see annab alust pessimismiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles