USA vabariiklasest endine presidendikandidaat sarjas Trumpi (1)

Copy
Utah' senaator Mitt Romney.
Utah' senaator Mitt Romney. Foto: Reuters / Scanpix

USA vabariiklasest endine presidendikandidaat Mitt Romney sarjas reedel president Donald Trumpi seoses eriprokurör Robert Muelleri raporti paljastustega.

Romney arvates näitas raport, et Trump ja tema lähikond käitusid ebaausalt, kui ei teatanud presidendivalimiste kampaania ajal võimuesindajatele Venemaa katsetest mõjutada valimisi.

«Ma olin vapustatud, et keegi ei läinud sellest ette kandma USA võimuesindajatele. Ja kampaaniapealik ajas samal ajal aktiivselt Venemaa huvisid Ukrainas,» ütles Romney Paul Manafortile viidates.

Romney on ainus mõjukas vabariiklane, kes Trumpi seoses Muelleri raporti põhjal on etteheiteid teinud. Romney on olnud ka varasemalt Trumpi suhtes kriitiliselt meelestatud.

Kuigi ükski USA vabariiklane ei ole end esitlenud kui vastaskandidaati president Donald Trumpile 2020. aasta valimistel, nähakse presidendile mitut võimalikku parteisisest vastast. 

Ühe võimaliku kandidaadina nähakse endist Ohio kuberneri John Kasichit, kes kandideeris 2016. aastal vabariiklaste esinumbriks, kuid jäi alla Trumpile. Veel on nimetatud Marylandi kuberneri Larry Hoganit, kes valiti mullu valdavalt demokraatide toetajaskonnaga osariigis ülekaalukalt ametisse tagasi.

Lisaks on Trumpi konkurendina mainitud erus Arizona senaatorit Jeff Flake'i ja Utah' senaatorit Romneyt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles