Kabulis rünnati ministeeriumihoonet, surma sai seitse inimest

Copy
Politseinik ja kiirabiauto Kabulis asuva ministeeriumihoone ligidal.
Politseinik ja kiirabiauto Kabulis asuva ministeeriumihoone ligidal. Foto: Jawad Jalali/Scanpix

Afganistani sideministeeriumi hoonele Kabuli kesklinnas korraldati laupäeval rünnak, milles osalesid ka suitsiidivõitlejad; mitu tundi kestnud lahing tegi lõpu nädalaid väldanud suhtelisele vaikusele pealinnas.

Taliban eitas oma vastutust rünnaku eest, mis jättis umbes 2000 inimest Afganistani töönädala algul kõrghoonesse lõksu.

Ka ükski teine rühmitus ei ole seni toimunut omaks võtnud, kuid pealinnas on varem mitmeid veriseid rünnakuid korraldanud äärmusrühmituse Islamiriik Afganistani haru.

Siseministeeriumi avalduse kohaselt sai lahingus surma neli tsiviilisikut ja kolm sõdurit, kuid sotsiaalmeedia kinnitamata andmei võib lõplik ohvrite arv olla suurem.

AFP ajakirjaniku kuulis üht suurt plahvatust kell 11.40 enne lõunat. Sellele järgnes tunde kestnud hajus tulevahetus.

«Meil oleva informatsiooni kohaselt võtsid neli ründajat sisse positsiooni sideministeeriumi hoone lähedal ning asusid tulevahetusse Afganistani julgeolekujõududega,» lausus Kabuli julgeolekuametnik  Amanduddin Shariati.

Kell viis õhtul kuulutas siseministeerium rünnaku lõppenuks.

«Operatsioon on läbi. Kõik suitsiidivõitlejad on tapetud & enam kui 2000 tsiviiltöötajat vabastatud,» kirjutas ministeerium Twitteris.

Rünnak leidis aset nädal pärast seda, kui Taliban kuulutas välja kevadpealetungi ning kõikjal riigis leiavad aset verised kokkupõrked.

See nädal jäeti Dohas ära kohtumine Talibani ja Afganistani kõrgete ametnike vahel vaidluse tõttu, kes pidanuks sellel osalema.

Taliban peab eraldi kõnelusi ka Ühendriikidega, mis soovib islamistidega rahu sõlmida.

Möödunud aastal hukkus Afganistani relvakonfliktis 3804 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles