Porošenko lubab 2024. aastal uuesti presidendiks kandideerida (7)

BNS
Copy
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: Mikhail Palinchak / AP / Scanpix

Ukraina ametist lahkuv riigipea Petro Porošenko ütles Kiievis oma poolehoidjatele, et kavatseb 2024. aastal uuesti presidendiks kandideerida ja ka võita.

Pühapäeval peetud presidendivalimiste teises voorus kogus koomik Volodõmõr Zelenskõi 73 protsenti ja Porošenko 24 protsenti häältest.

Porošenko kinnitas esmaspäeval presidendikantselei juures oma poolehoidjatele, et: «meie tähtsamad võidud on veel ees.»

«Pärast järgmisi presidendivalimisi tuleme üheskoos tagasi Bankova tänavale,» ütles Porošenko viitega oma ametiruumide asukohale Kiievis.

Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: EPA/Scanpix

Ta lubas, et Zelenskõid ootab tugev vastuseis parlamendis, mis on Porošenko partei ja tema liitlaste kontrolli all.

Järgmised ülemraada valimised on kavas korraldada oktoobris, kuid vaatlejate hinnangul võib Zelenskõi püüda parlamenti laiali saata ja kuulutada välja ennetähtaegsed valimised.

«Ma ütlen aitäh igaühele, kes mind sotsiaalmeedias toetas, igaühele, kes tuli täna siia, kes võitlevad õlg õla kõrval euroopaliku Ukraina eest,» ütles Porošenko ja kannustas toetajaid ühtsusele parlamendivalimiste kampaanias ja valmistama ette uut meeskonda, kes toob võidu järgmistel presidendivalimistel.

Porošenko sõnul «ei tee me rohkem vigu».

«Meelekindla ja ühtsena peatame me Vene agressiooni. Me vabastame Ukraina ala. Me suurendame ukrainlaste heaolu ja võidame vaesuse. Me kindlustame Ukraina liikmesuse NATO-s ja Euroopa Liidus,» lubas ta.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles