Küprose esimene sarimõrvar: riiki šokeeris kahe naise tapmine ja lapse kadumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe Küprosel töötanud filipiinlanna surnukehad leiti Nikosia lähistelt mahajäetud kaevanduse šahtist eelmisel nädalal.
Kahe Küprosel töötanud filipiinlanna surnukehad leiti Nikosia lähistelt mahajäetud kaevanduse šahtist eelmisel nädalal. Foto: Petros Karadjias / AP / Scanpix

Küprose politsei hinnangul on saareriigis tegutsenud sarimõrvar, kuna sellele viitavad kahe naise mõrvad, kelle surnukehad leiti kaevandusšahtist, ning lisaks on endiselt kadunud kuueaastane tüdruk.

Ohvrite laibad leiti nädala kestel maha jäetud kaevandusest umbes 30 kilomeetri kauguse pealinnast Nikosiast läänes.

Üheks ohvriks on 39-aastane Filipiinidelt pärit Mary Rose Tiburcio, kes jäi mullu mais kadunuks koos oma kuueaastase tütrega Sierraga.

Teine ohver leiti läinud nädalavahetusel ning arvatakse, et tegu on 28-aastase filipiinlannaga, kes jäi kadunuks samuti eelmisel aastal, kuid ametlikult pole teist surnukeha veel tuvastatud.

Mõlemad naised olid Küprosel töötanud, riigis on arvestatav filipiinlaste kogukond.

Kõigi kolme tapmises kahtlustatavana on vahi alla võetud 35-aastane Küprose armee ohvitser, keda riigi ajakirjandus on nimetanud Küprose esimeseks sarimõrvariks.

«Selline kuritegu on Küprose standardite kohaselt enneolematu. Praegu on veel liiga vara kuritöö ulatust hinnata,» lausus riigi politseijuht Zacharias Chrysostomou ajakirjanikele.

Nädala algusest saadik kestavad ulatuslikud otsingud üleujutatud kaevanduse šahtides ning piirkonnas asuvas veekogus.

Seni kadunud lapse otsingud jätkuvad Xyliatose paisjärvel kaevanduse lähedal.
Seni kadunud lapse otsingud jätkuvad Xyliatose paisjärvel kaevanduse lähedal. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Kohtu materjalidest selgub, et kahtlusalune oli mõlemale naisele lähenenud interneti kohtinguleheküljel.

Aktivistid väidavad, et politsei eiras inimeste muret, kui naised eelmisel aastal kadunuks jäid.

Üks naiste turvalisuse pärast südant valutanud aktivistidest Louis Koutroukides rääkis, et politsei oli suhtunud kahtlustavalt tema tegevusse ja oletanud, et 39-aastane naine ja tema laps kolisid äkki Kreeka ja Türgi pooleks jagunenud saare põhjaossa.

«Kui nad oleks mind uskunud siis, kui ma läksin politseisse, oleks asjade käik olnud teistsugune,» rääkis ta Küprose riigitelevisioonile.

Politseijuht Chrysostomou kinnitas, et neil on kavas uurida iga võimalikku puudujääki varasemas menetluses ning võimalike eksimuste eest võetakse vastutus.

Kaevandus, kust kahe tapetud naise surnukehad leiti, asub NIkosiast umbes 30 kilomeetri kaugusel Mitseros.
Kaevandus, kust kahe tapetud naise surnukehad leiti, asub NIkosiast umbes 30 kilomeetri kaugusel Mitseros. Foto: Katia Christodoulou / EPA / Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles