Tai uus valitsus kimbutab monarhiavastaseid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai kuningapere. Kuningas Bhumibol Adulyadej (vasakul), kuninganna Sirikit (keskel) ja kroonprints Maha Vajiralongkorn.
Tai kuningapere. Kuningas Bhumibol Adulyadej (vasakul), kuninganna Sirikit (keskel) ja kroonprints Maha Vajiralongkorn. Foto: AFP / Scanpix

Tai uus valitsus andis käsu võidelda tulemuslikumalt nende isikute vastu, kes seavad monarhia halba valgusesse.


Tai informatsiooni- ja tehnikaministri kinnitusel on nad sulgenud üle 2000 monarhiat solvava ja mõnitava veebiaadressi ning on palunud luba sulgeda veel 400 sarnast lehekülge, vahendas BBC News.

Detsembris Tai uueks peaministriks saanud endine opositsioonijuht Abhisit Vejjajiva kinnitas ametisse astumisel, et kavatseb Tai kuningriigis taastada harmoonia.

Chakri dünastia üheksas monarh Bhumibol Adulyadej ehk Rama IX Suur on olnud Tai kuningas alates 1946. aastast. Sellega on 81-aastane kuningas elusolevatest kroonitud peadest kõige kauem ametis olnud riigipea maailmas.

Ühendriikides sündinud ja Šveitsis Lausanne´i ülikoolis hariduse saanud monarhi nimi tähendab tõlkes «võrreldamatu jõuga tugevat maad».

Konstitutsiooniline monarh on suur autoriteet kõigi ühiskonnagruppide hulgas ja temasse suhtutakse kui pooljumalasse.

Tailased suhtuvad väga sallimatult igasugusesse kriitikasse nende kuningliku perekonna aadressil, seetõttu on karistused monarhi solvamise eest väga karmid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles