Eesti ei rutta ELi aluslepingu muutmise ettepanekuid kommenteerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EL-i rahandusministrid toetasid finantstehingumaksu.
EL-i rahandusministrid toetasid finantstehingumaksu. Foto: SCANPIX

Eesti ei rutta Saksamaa ja Prantsusmaa liidrite ettepanekuid Euroopa Liidu (EL) aluslepingu muutmiseks kommenteerima enne, kui nende kohta on rohkem teada.

«Senised konsultatsioonid liikmesriikidega on käinud aluslepingu muutmise, mitte uue aluslepingu koostamise ümber ning need võtab tulevasel ülemkogul kokku ülemkogu alaline eesistuja Herman Van Rompuy,» selgitas valitsuse kommunikatsioonibüroo ELi infojuht Villu Känd BNSile.

Ka sellelt ülemkogult ei ole tema sõnul veel oodata lõplikku otsust.

«Eesti seisukoht on jätkuvalt, et ELi aluslepingu muutmine on vajalik fiskaaldistsipliini tugevdamiseks. Teiste sõnadega tuleks sätestada vajalikud mehhanismid, mis tagavad euroala liikmesriikide eelarvepoliitika kooskõla stabiilsus- ja kasvupakti nõuetega,» selgitas Känd.

Ühtlasi märkis ta, et aluslepingu muutmisega seotud arengud ei saa olla Eestile kahjulikud, sest suund on ikkagi konservatiivsema rahanduspoliitika suunas.

Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy teatasid pärast esmaspäeval Pariisis toimunud kohtumist, et EL peab võlakriisiga toimetulekuks muutma oma aluslepingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles