Opositsionäärid Navalnõi ja Jašin viidi siseasjade osakonnast salaja ära

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus valimistulemuste vastu Moskvas 5. detsembril. Esiplaanil loosung «Petised ja varga röövisid hääli».
Meeleavaldus valimistulemuste vastu Moskvas 5. detsembril. Esiplaanil loosung «Petised ja varga röövisid hääli». Foto: SCANPIX

Opositsionäärid Aleksei Navalnõi ja Ilja Jašin viidi salaja minema Moskva Hiina-linna siseasjade osakonnast, kinnitas Interfaxile liikumise Sinised Ämbrid koordinaator Pjotr Škumatov.

Navalnõi ja Jašini minema toimetamist kinnitasid Škumatovile nende advokaadid.

Juristidel pole õnnestunud oma klientidega kohtuda – pärast pikka jagelemist politseinikega lubati nad küll hoonesse, kuid opositsionääre seal enam polnud.

Oletuste järgi viidi mehed kohtusse, kuna mõlemat süüdistatakse administratiivsetes rikkumistes ehk politseile mitteallumises, mida käsitletakse vastavalt haldusõigusrikkumiste koodeksi peatükile 19.3. Selle peatüki järgi saab süüdimõistetuid karistada kuni 15-ööpäevase arestiga.

Advokaadid rääkisid ajakirjanikele, et neil ei õnnestunud mehi leida mitte ühestki Moskva kesklinna kohtumajast.

Hiina-linna siseasjade osakonna ees viibivad opositsionääride toetajad ja ajakirjanikud. Pealtnägijate sõnul koondub sinna rohkelt ka politseinikke.

Gazeta.ru andmetel peavad Jašin ja Navalnõi astuma täna hommikul kohtu ette. Selline informatsioon pärineb registreerimata partei PARNAS liidri Boriss Nemtsovi käest, kes ka ise viibib Hiina-linna siseasjade osakonna juures.

Jašin ja Navalnõi peeti kinni eile valimistulemuste vastu korraldatud miitingul Tšistõje Prudõ juures. Mõningatel andmetel oli sinna kogunenud umbes 7000 inimest. Kui see üritus lõppes, siis otsustas osa aktiviste mööduda Gribojedovi mälestusmärgist ja võtta suuna Lubjanka väljakule. Kokku võeti protsessiooni ajal kinni ligi 300 inimest, kellest enamik on siiani politseijaoskondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles