Opositsionäärid Navalnõi ja Jašin astuvad täna ilmselt kohtu ette

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud Vene arvamusliider ja blogija Aleksei Navalnõi
Tuntud Vene arvamusliider ja blogija Aleksei Navalnõi Foto: SCANPIX

Vene opositsiooni meeleavaldusel Moskvas eile kinni võetud Aleksei Navalnõi ja Ilja Jašin astuvad täna tõenäoliselt kohtu ette, informatsioon konkreetsete kohtumajade kohta on segane.

Opositsionäärid Jašin ja Navalnõi toimetati kohtusse, säutsus Twitteris Transparency International Russia peadirektor Jelena Panfilova.

Navalnõi abikaasa Jelena kinnitas, et tema mees viidi Moskva Basmannõi rajooni kohtujaoskonda nr 359, vahendas Interfax.

Opositsioonilise Solidarnosti üks liidritest Jašin viidi Tveri kohtusse, teatas Vene siseministeeriumi pressiteenistus. «Kodanik Jašin toimetati Tveri kohtusse Moskvas, kus otsustatakse ära tema administratiivkaristus.»

Sama pressiteade väidab, et Tveri kohtusse viiakse ka tuntud arvamusliider ja blogija Navalnõi.

Jašin ja Navalnõi peeti kinni eile valimistulemuste vastu korraldatud miitingul Tšistõje Prudõ juures. Mõningatel andmetel oli sinna kogunenud umbes 7000 inimest. Kui see üritus lõppes, siis otsustas osa aktiviste mööduda Gribojedovi mälestusmärgist ja võtta suuna Lubjanka väljakule. Kokku võeti protsessiooni ajal kinni ligi 300 inimest, kellest enamik on siiani politseijaoskondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles