Pinged Lõuna-Osseetias ei vaibu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsioonikandidaat Alla Džiojeva toetaja Tshinvalis.
Opositsioonikandidaat Alla Džiojeva toetaja Tshinvalis. Foto: SCANPIX

Separatistliku Lõuna-Osseetia ülemkohus jättis jõusse otsuse tühistada 27. novembri presidendivalimiste teise vooru tulemused.

Presidendivalimiste tulemuste õiguslikuks kuulutamist taotles kohtult valimistel enim hääli kogunud opositsioonikandidaat Alla Džiojeva, kelle valimistulemuse kohus ebaseaduslikele tegudele viidates novembri lõpus tühistas, vahendas Gruusia portaal civil.ge.

Kordusvalimised peaksid toimuma tuleva aasta märtsis. Ülemkohtu otsusega ei tohi Džiojeva uuesti kandideerida.

Täna varahommikul tulistati aga Lõuna-Osseetia peaprokuröri Taimuraz Hugajevi Tshinvalis asuva kortermaja pihta tankitõrje rakett. Lõuna-Oseetia separatistide liidri Eduard Kokoitõ lähedane liitlane ja tema pere rünnakus viga ei saanud.

«Tegu oli hästikavandatud provokatsiooniga, mille eesmärgiks oli pingestada olukorda Lõuna-Osseetias,» ütles Kokoitõ intsidenti kommenteerides, leides, et see on otseselt seotud Tshinvalis kestvate meeleavaldustega, kus nõutakse valimistulemuste õiguslikuks kuulutamist.

Džiojeva leidis aga, et tegu on võimude provokatsiooniga, mille eesmärgiks on opositsiooni diskrediteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles