Sobjanin usaldas transpordiosakonna juhtimise Eesti passiga ärimehele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Liksutov
Maksim Liksutov Foto: SCANPIX

Moskva linnapea Sergei Sobjanin nimetas transpordiosakonna juhatajaks tuntud Vene ärimehe Maksim Liksutovi, kel lisaks Vene passile on ka Eesti oma.

Osakonna senine juht Nikolai Ljamov transpordivaldkonda kureeriva aselinnapeana, vahendas RIA Novosti. Ljamov, kes oli alates selle aasta 18. jaanuarist nii Sobjanini asetäitja kui transpordiosakonna juhataja, jätkab seega vaid ühel ametipostil.

Liksutov nimetati mais Sobjanini nõunikuks transpordi ja maanteede infrastruktuuri arengu valdkonnas. Enne seda töötas ta logistikafirma TransGrupp direktorite nõukogu esimehena.

Liksutov rääkis RIA Novostile, et kavatseb riigiameti tõttu loobuda äritegevusest teiste aktsionäride kasuks.

Ljamov iseloomustas Liskutovi kui tõsist spetsialisti linnalähedase raudteetranspordi organiseerimise vallas. «Ta omab kommertsstruktuuridega töötamise kogemust ja see töö, mida ta tegi varem, peaks positiivselt mõjuma osakonnale.»

Ljamov vastas küsimusele Liksutovi topeltkodakondsusest, et on «avaliku teenistuse töötajad ja see pole takistus, millest rääkida».

Liksutov sai Eesti kodakondsuse 2005. aastal «kohaliku majanduse arendamise eest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles