Meeleavaldajad nõudsid Moskvas taas Putini lahkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Moskvas vahistamas duumavalimistel toimunud rikkumiste vastu protesteerinud aktivisti.
Politseinikud Moskvas vahistamas duumavalimistel toimunud rikkumiste vastu protesteerinud aktivisti. Foto: SCANPIX

Sajad venelased eirasid täna õhtul Moskvas võimude keeldu meelt avaldada, nõudes teist päeva järjest lõppu peaminister Vladimir Putini võimule ja protestides rikkumiste vastu duumavalimistel.

Moskva kesklinna toodud tuhanded märulipolitseinikud ja sisevägede sõdurid hoidsid suurema võimuvastase rahvakogunemise Triumfi väljakul eos ära ja pidasid kinni vähemalt 250 aktivisti, vahendas AFP.

Sajad Kremli-meelsed noored üritasid protestiaktsiooni ära rikkuda. Kui umbes 500 opositsiooni demonstranti skandeerisid: «Venemaa ilma Putinita!» ja «Häbi teile, fašistid!», üritasid Kremli noorteorganisatsioonide liikmed neid maha karjuda, hüüdes: «Venemaa! Putin!» Kohati puhkes kahe rahvamassi vahel ka kähmlusi.

Putini kodulinnas Sankt Peterburis pidas politsei sarnasel meeleavaldusel kinni umbes 200 inimest. Telekanali Dožd teatel on protestiaktsioone toimunud kokku 50s Venemaa linnas, enamik neist riigi keskosas Volga regioonis.

Eile protestisid Moskva kesklinnas sanktsioneerimata miitingul Ühtse Venemaa valimisvõidu vastu kuni 8000 inimest. Tegemist oli liberaalse opositsiooni kõigi aegade edukaima demonstratsiooniga, kirjutas The Guardian. Politsei pidas siis kinni umbes 300 demonstranti, nende seas tuntud opositsionääri Ilja Jašini, kellele kohus määras täna 15 päeva aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles