Andmed viitavad Ukraina aktivisti mõrva vildakale uurimisele

Copy
Veebruari alguses nõudsid aktivistid Kiievis korraldatud meeleavaldusel Katerõna Gandzjuki mõrva korraldajate ja tellijate vastutusele võtmist. Protestijatel on käes pildid Gandzjukist enne ja pärast happerünnakut mullu suvel. Naine suri kolm kuud pärast rünnakut Hersoni linnas.
Veebruari alguses nõudsid aktivistid Kiievis korraldatud meeleavaldusel Katerõna Gandzjuki mõrva korraldajate ja tellijate vastutusele võtmist. Protestijatel on käes pildid Gandzjukist enne ja pärast happerünnakut mullu suvel. Naine suri kolm kuud pärast rünnakut Hersoni linnas. Foto: Serg Glovnõ/Zumapress.com/Scanpix

Ukraina aktivist Katerõna Gandzjuk, riigi lõunaosas asuva Hersoni oblasti korrumpeerunud eliidi terav kriitik, astus mullu 31. juuli hommikul oma kodumajast välja, et minna tööle. Talle lähenes mees, kes kallas ta üle terve liitri väävelhappega, põletades ja moonutades suure osa tema kehast. Kolm kuud ja 14 operatsiooni hiljem vandus Gandzjuk vigastustele alla.

Riigis, kus kogu elu on korruptsioonist läbi imbunud, põhjustas Gandzjuki mõrv ulatusliku pahameeletormi. Ta oli üks üheksast aktivistist, keda Ukrainas 2018. aastal rünnati, ning kolmas, kes tapeti.

Korrakaitsjad vastasid rünnakule kuue inimese vahistamisega, mõjukat kohalikku ametnikku kahtlustatakse mõrva korraldamises. Üks kahtlusalune on põgenenud ning Ukraina võimud otsivad teda taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles