Venemaa uus duumasaadik on 213 sentimeetrit pikk ja kaalub 140 kilogrammi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Valujev
Nikolai Valujev Foto: SCANPIX

Venemaa uus staar duumasaadik on poksija Nikolai Valujev, kes on 213 sentimeetrit pikk ning kaalub 140 kilogrammi.

Ta valiti duumasse peaminister Vladimir Putini partei Ühtne Venemaa ridadest, edastab Moskovski Komsomolets.

Valujev ei ole ainus sportlane, kes rahvast esindama pääses. Sinna valiti ka teine rahvusvaheliselt tuntud Vene sportlane, tennisemängija Marat Safin.

Ühtse Venemaa ridadesse kuuluvad veel juba varasemast duumasaadiku ametis olnud endine maadleja Aleksandr Karelin ja endine iluvõimleja Alina Kabajeva.

Ühtse Venemaa esindajana sai rahvasaadikuks ka maailma esimene naiskosmonaut Valentina Tereškova, kes on siiani olnud mõjukas poliitik Jaroslavlis.

Valimistel said pettumuse osaliseks kunagine tuntud iluuisutaja Irina Rodnina ja iluvõimleja Svetlana Horkina, kes duumasse enam ei pääsenud.

Nikolai Sergejevitš Valujev (sündinud 21. augustil 1973 Leningradis) on professionaalne vene poksija ja kahekordne WBA (World Boxing Association) raskekaalu tšempion. Valujevi profipoksikarjääri jooksul on teda võitnud vaid Ruslan Chagajev ja David Haye.

Valujevi rahvusvahelised hüüdnimed on  The Russian Giant ja The Beast from the East.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles