Türgis vahistati veel 30 väidetavat riigipöörajat

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lippudega meeleavaldajadad Silivri vangla ees protesteerimas Ergenekoni protsessi vastu.
Türgi lippudega meeleavaldajadad Silivri vangla ees protesteerimas Ergenekoni protsessi vastu. Foto: Reuters / Scanpix

Türgi politsei vahistas täna korraldatud erioperatsiooni käigus mõnikümmend inimest, keda seostatakse suure vandenõuga valitsuse kukutamiseks.


Anatolia uudisteagentuuri andmetel korraldati viimased haarangud samal ajal riigi kuues provintsis, muu hulgas ka pealinnas Ankaras ja Istanbulis, vahendas AFP. Kohtu loal arreteeriti umbes 30 kahtlusalust ning nende kodud ja tööpaigad otsiti läbi.

Politsei keeldus esialgu kommentaaridest. Vahistamised on seotud suurema juurdlusega, mis on toonud väidetava riigipöörde plaanimises süüdistatuna kohtu ette kümned isikud, nende seas eruohvitserid, poliitikud ja juristid, kes kuuluvat variorganisatsiooni Ergenekon.

Kohtualuseid süüdistatakse atentaatide ja pommirünnakute plaanimises, et vallandada kaost ja sundida mõjuvõimsat armeed sekkuma riigi juhtimisse. Türgi kõrgeim apellatsioonikohus otsustas detsembris, et Ergenekoni protsessiga liidetaks ka protsess, mis käib ühe tippkohtuniku tapmise pärast kolme aasta eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles