Nisu hinnal kolme aasta suurim langus

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nisupõld.
Nisupõld. Foto: SCANPIX

Nisu hind on sel aastal kukkunud 25 protsenti liikudes kolme aasta suurima languse suunas, analüütikud ennustavad hinnalanguse jätkumist.

Nisu hind on langenud sel aastal Chicago kaubabörsil 25 protsenti 5,97 dollarini buššel (üks buššel võrdub 35 liitriga) olles enamlevinud toorainete hulgas puuvilla, kakao, suhkru ja nikli järel viies langeja. Analüütikud ootavad nisu hinnalanguse jätkumist, sest Kanada ja Venemaa suured saagid kasvatavad teravilja laoseisu, kirjutab Bloomberg.

USA agrotööstusministeerium avaldab homme nisu laoseisu prognoosi juuniks, analüütikute arvates kasvab see 3,4 protsenti 202,89 miljoni tonnini. Nisu globaalne saak kasvab ennustuste kohaselt 5,3 protsenti 683,3 miljoni tonnini.

«Iga riik, kes suudab külvata rohkem maisi ja nisu, on seda teinud,» ütles investeerimispanga Macquarie agrotoorainete üksuse juht Alex Bos. «Tegemist on uskumatu nihkega ning saadaval on veel põllureserve, mida saab tootmisse panna,» lisas ta.

Lisaks nisule on järsult kasvanud ka maisi ja sojatootmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles