270 Indoneesia valimistöölist on kurnatusse surnud

Copy
Naine Indoneesias kodanikukohust täitmas.
Naine Indoneesias kodanikukohust täitmas. Foto: CHAIDEER MAHYUDDIN / AFP / Scanpix

Indoneesias on surnud uue süsteemi alusel korraldatud valimiste järel ületöötamisest tingitud tüsistustesse üle 270 valimistöötaja.

Laupäeva õhtu seisuga oli Indoneesias surnud 272 ja haigestunud 1878 valimistöötajat, kes aitasid maailma suurimate ühepäevaste valimiste läbiviimise juures 17. aprillil. Indoneesia valimiste korraldamisega oli seotud kokku kuus miljonit inimest.

Sel aastal pidas Indoneesia esimest korda presidendi- ja parlamendivalimised samal päeval. Arhipelaagi 17 000 saarel on umbes 192 miljonit valimisõiguslikku elanikku ning riigis oli üles seatud üle 800 000 valimisjaoskonna.

Valimiskomisjoni kõneisiku Arief Priyo Susanto sõnul on valimiste juures aidanud töötajajate surma põhjuseks ületöötamisega seotud haigused.

Valimiskomisjoni ülema Arief Budiman sõnul olid töötajad ülekurnatud, kuid osaliselt oli see tema sõnul tingitud rangest ajalimiidist valimistulemuste avaldamisel ning otsusest pidada presidendi- ja parlamendivalimised samal päeval.

Asepresidendina kandideerinud Sandiaga Uno sõnul tehti valimiste läbiviimises fundamentaalseid vigu. «Kui ohvreid tuleb üha juurde, on miski fundamentaalselt väga valesti,» sõnas Uno.

Indoneesia tegeleb juhtumite uurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles