Virginia Techile tuli uus tulistamine halval ajal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erariides politseinik valvamas Virginia Techis
Erariides politseinik valvamas Virginia Techis Foto: SCANPIX

USAs Blacksburgis asuvas Virginia Polytechnic Institute and State Universitys leidis eile aset tulistamine, mis leidis ülikooli juhtkonna jaoks aset väga halval ajal.

USA võimud määrasid Virginia Techile üle 50 000 dollari suuruse trahvi, kuna ülikooli juhtkond ohuolukorrast teavitamisega viivitas, edastab AFP.

Virgina Techi juhid olid eile Washingtonis pidamas läbirääkimisi trahvimisest pääsemise üle kui leidis aset uus tulistamine.

Ülikoolile määrati trahv, kuna võimude sõnul viivitas kool liiga kaua ehk üle kahe tunni, enne kui ülikooli territooriumil viibinud inimestele hoiatuse andis. Hoiatus edastati e-kirjana alles pärast seda, kui kaks inimest olid hukkunud.

Hoiatuse saatmise ajal jõudis tulistaja loenguruumis veresauna korraldada.

Eile suleti Virgina Techi territoorium kohe pärast politseiniku hukkumist ning hoiatuskiri edastati kõikidele õppejõududele ja üliõpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles