Paavst palus Neitsi Maarjat Euroopat aidata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Vatikan ja paavst püüavad aidata majandus- ja rahanduskriisis vaevlevat Euroopat.

Paavst Benedictus XVI palus eile enne Euroopa Liidu tippkohtumise algust Neitsi Maarjat aitama nii Itaaliat kui kogu Euroopat probleemidega toimetulekul, edastab AFP.

«Püha neitsi aita meid nägema asju läbi pettekujutelmade kardina, mis varjab tõelisust,» lausus paavst Roomas Neitsi Maarja püha vaimu läbi viljastamise teemalisel missal.

Euroopa Liidu riikide liidrid kogunesid eile Brüsselisse kahepäevasele tippkohtumisele, kus käsitletakse kogu liidu tuleviku seisukohalt tähtsaid küsimusi.

EL-i riikide juhid püüavad euroala võlakriisi taltsutada enne kui see jõuab alla neelata piirkonna suuruselt kolmanda majandusega riigi Itaalia.  

Ka USA ja Venemaa presidendi avaldasid eile muret euroalal toimuva pärast. Nii Barack Obama kui Dmitri Medvedevi sõnul mõjutab EL-i riikides toimuv ka USA ja Venemaa majandust.

«Loodan, et EL-i juhid mõistavad kiire ja kohese tegutsemise vajadust. Küsimus on selles, kas juhid suudavad poliitilistest erimeelsustest jagu saada ja ühise eesmärgi nimel edasi liikuda,» lausus Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles