Saksa politsei leidis laohoonest tuhandeid liitreid ohtlikke kemikaale

Copy
Korrakaitsjad Preussisch Oldendorfi laohoone juures, kust leiti 35 000 liitrit ohtlikke kemikaale.
Korrakaitsjad Preussisch Oldendorfi laohoone juures, kust leiti 35 000 liitrit ohtlikke kemikaale. Foto: Oliver Krato / AP / Scanpix

Politsei leidis Saksmaa lääneosa laohoonest tuhandeid liitreid ohtlikke kemikaale, pealtnägijate sõnul põgenes sündmuskohalt kaks kahtlusalust. 

Uudisteagentuuri DPA teatel leidis politsei mahutid kemikaalidega Bielefeldi lähedal Preussisch Oldendorfi laohoonest, kuhu mindi kaablipõlengut kustutama.

Pealtnägijate sõnul põgenes päästemeeskonna saabumisel sündmuspaigalt suure sõidukiga kaks isikut.

Tulekahju suudeti kiiresti kustutada ja teateid kannatanutest ei ole. Ligi 650 ruutmeetri suuruse pinna inspekteerimise käigus avastati aga suures koguses ohtlikke kemikaale.

Leitud 35 000 liitri kemikaalide seas oli väävelhapet, naatriumhüdroksiidi lahust ja fosforhapet, lisaks mitu ballooni kergestisüttivat propaani ja muid aineid, mida ei ole veel tuvastatud.

Politsei teatas, et hoone on ümber piiratud ning kemikaalide kavandatud kasutamist ja säilitamise põhjusi on asutud uurima. Ametnike sõnul ohtu avalikkusele ei ole.

Korrakaitsjad üritavad leida isikuid, kes laos kemikaale hoiustasid. Hoone omanik üüris ladu välja üürilisele, kes lasi omakorda kasutada pinda kolmandal osapoolel ilma omaniku teadmiseta. Politsei sõnul saavutati sõnaline kokkulepe lao kasutamiseks mõned nädalad tagasi.

Laohoonest mõne kilomeetri kaugusel asuvalt maisipõllult leiti põlenud auto, kuid pole selge, kas sõiduk oli seotud kahe isikuga, kes väidetavalt sündmuskohalt põgenesid.

Ekspertmeeskonnad tegelevad täna kemikaalide eemaldamisega laohoonest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles