Biden süüdistas oma esimesel kampaaniaüritusel Trumpi

Copy
Endine USA asepresident Joe Biden alustas oma kampaaniat demokraatide presidendikandidaadiks saamiseks.
Endine USA asepresident Joe Biden alustas oma kampaaniat demokraatide presidendikandidaadiks saamiseks. Foto: Preston Ehrler / ZUMAPRESS.com / Scanpix

USA demokraatide presidendikandidaadiks püüdlev endine asepresident Joe Biden süüdistas eile oma esimesel kampaaniaüritusel president Donald Trumpi ametiseisundi kuritarvitamises ja enamiku ameeriklaste eiramises.

Ta rõhutas Pennsylvania osariigis Pittsburghis sadadele poolehoidjatele ja ametiühinguaktivistidele esinedes, et ametiühingute tugevdamine ning sotsiaalse ja majandusliku ühtsuse edendamine võib tuua demokraadid tagasi Valgesse Majja.

«On ainult üks asi, mis seisab meie teel. See on meie katkine poliitiline süsteem, mida meie president on tahtlikult õõnestanud, et jätkata oma ametiseisundi kuritarvitamist,» sõnas Biden.

Ta nimetas Trumpi «ainsaks presidendiks, kes on otsustanud mitte esindada kogu riiki».

«Tal on tema (toetus)baas. Me vajame presidenti, kes teeb tööd kõigi ameeriklaste heaks,» rõhutas Biden oma 40-minutilises kõnes.

Biden lubas, et demokraadid toovad riigi uuesti kokku, mitte ei lõhesta seda veelgi rohkem.

Trump, kes samuti eile Pennsylvanias kampaaniat tegi, hoogustas kriitikat Bideni suhtes ja kelkis Twitteri säutsus, et tal on tugev toetus ametiühingute liikmete seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles