Vladivostokis, Habarovskis ja Irkutskis avaldati meelt valimisrikkumiste tõttu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Vladivostokis, kus teatati, et «Oleme massiliste valimispettuste vastu!».
Meeleavaldus Vladivostokis, kus teatati, et «Oleme massiliste valimispettuste vastu!». Foto: SCANPIX

Habarovskis, Vladivostkis, Irkutskis, Krasnojarskis ja Blagoveštšenskis leidsid täna aset rahvakogunemised, kus avaldati meelt valimispettuste vastu.

Interfaxi ja RIA Novosti andmetel osales Habarovski keskväljakul aset leidnud meeleavaldusel, mis viidi läbi sõnatu piketina, umbes 50 inimest. Interfaxi andmetel võtsid politseinikud seal kinni 30 inimest, RIA Novosti andmetel 20.

Sotsiaalmeedia andmetel jäi kinni võetud meeleavaldajate arv 80-100 vahemikku. Twitteri säutsude järgi toimetati nad kahte bussi.

Meeleavaldus, kus nii mitmelgi osavõtjal oli suu kleeplindiga kinni kleebitud, oli võimude poolt sanktsioneerimata. Üritus oli rahumeelne.

Irkutski kesklinnas väljendas valimistulemuste üle rahulolematust 150 inimest, kinnitas siseministeeriumi esindaja Irkutski oblastis RIA Novostile. Rahvakogunemine oli võimudega kooskõlastatud.

Uudisteagentuuri korrespondendi kinnitusel leidis aktsioon aset riikliku tsirkuse juures oleval väljakul. Rahval olid käes loosungid «Oleme ümbervalimiste poolt!», «Eneseorganiseerimine – tee vabadusele!».

Irkutskis avaldasid meelt peamiselt noored inimesed, kellest paljud kandsid valgeid meditsiinilisi maske.

Vladivostokis Korabelnaja kaldapealsel toimunud võimude poolt sanktsioneeritud meeleavalduses osales siseministeeriumi väitel 150 inimest, ürituse organisaatorite kinnitusel oli seal aga kolm korda rohkem rahvast. Mitmed osalised pakuvad, et rahvast oli ligi 1500.

Piketil hoidis eemalt silma peal 50 politseinikku, kes jäidki kõrvaltvaatajateks.

Venemaalased pole rahul 4. detsembri riigiduuma valimiste tulemustega ja seda väidetavate rikkumiste tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles