Arhitekt: Lužkovi silla purunemine on vähetõenäoline

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni poolehoidjad Moskvas Bolotnaja väljakul. Taga paistab Lužkovi sild.
Opositsiooni poolehoidjad Moskvas Bolotnaja väljakul. Taga paistab Lužkovi sild. Foto: SCANPIX

Vene arhitektide liidu president Andrei Bokov ei pea väga tõenäoliseks Moskvas Bolotnaja väljaku juures asuva Lužkovi silla purunemist lisaraskuse all.

Taolisest ohust oli varem teavitanud avalikkust Vene siseministeeriumi Moskva osakond.

«Põhimõtteliselt on kõik sellised sillad projekteeritud vastupidavuse varuga, mis tähendab, et silla kokkuvarisemine lisakoormuse tõttu on võimatu,» rääkis Bokov RIA Novostile.

Arhitekti sõnul saab silda purustada üksnes õhkimise teel.

Transpordi ja maanteede teadusliku uurimisinstituudi teadusjuht Mihhail Blinkin on Bokoviga põhimõtteliselt nõus. «Organiseerimatu rahvahulga möödumisest tekkiv oht on silla jaoks vähetõenäoline, kuid politseinikud peavad vajadusel sellest hoiatama,» jutustas Blinkin.

Konkreetse silla puhul on arvestatud väikse jalakäijate arvuga. Olukord võib muutuda ohtlikumaks siis, kui rahvas ületab silla marssides.

Blinkin kiitis heaks politseinike tegevuse, kes tühjendasid silla ja sulgesid inimeste ligipääsu sinna. 

4. detsembri riigiduuma valimiste tulemuste vastu korraldatud meeleavaldusele Bolotnajal võis erinevatel andmetel koguneda kuni 85 000 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles