Tenerifel oma naise ja poja tapnud sakslane kavandas mõrva ette (1)

Copy
Tenerifel oma naise ja poja tapnud sakslane Thomas Handrick vahi alla võtmise hetkel.
Tenerifel oma naise ja poja tapnud sakslane Thomas Handrick vahi alla võtmise hetkel. Foto: AP/Scanpix

Tenerife koopas oma naise ja poja kividega surnuks peksnud sakslane Thomas Handrick on uurijatega kõnelenud vaid selleks, et küsida abi oma valutavaja jala tõttu, kuid pole tundnud mingit huvi rünnaku üle elanud noorema poja käeköigu vastu, mis on pannud Hispaania uurijaid oletama, et tegu oli ettekavatsetud kuriteoga.

Kohalik elanik leidis põõsastes redutava, peagi kaheksa-aastaseks saava Jonase mägisest piirkonnast ning oletas esmalt, et laps oli eksinud. Tegelikult oli poiss just jooksnud ära oma 43-aastase isa Thomas Handricki eest, kes oli püüdnud tappa kogu oma perekonda.

Handrick elas Adeje linnas umbes üheksa kilomeetri kaugusel allamäge paigast, kust Jonas leiti. Uurijad oletavad, et just oma kodus planeeris Handrick, kuidas tappa oma 39-aastast naist Sylviat ja kahte poega, kümneaastast Jakobit ja Jonast.

«Ta ei kavatsenud neist kedagi ellu jätta,» lausus kohtuallikas ajalehele El País.

Sylvia Handrick elas koos lastega Saksamaal Halle linnas, kuid lendas eelmise nädala esmaspäeval Tenerifele, et pisut aega koos veeta. Paar ei elanud juba mõnda aega koos, Adeje oli olnud Thomas Handricki koduks viimased kaks aastat.

Thomas Handrick polnud kunagi ennast linna elanikuks registreerinud ning tal polnud ka ühtegi teadaolevat töökohta. Naabrid kirjeldasid teda kui napi hispaania keele oskusega meest, kes veetis suurema osa ajast rõdul lugedes.

Eelmisel teispäeval viis Handrick oma pere renditud kaubikuga väljasõidule asulatest eemal asuvasse Ifonche piirkonda, kus ta väitis, et oli peitnud koopasse šokolaadist lihavõttemune.

Koopasse oli jalgsi kolme tunni tee ning selle asukoht on pannud uurijaid oletama, et Handrick oli seal varem käinud ning võimalik, et kogunud ka kive, mida ta oma naise ja laste ründamiseks kasutas.

Uurijate teooria kohaselt tappis Hendrick esmalt Sylvia ning lapsed püüdsid ilmselt ema kive loopides kaitsta, sest vahistamise ajal oli mehe põsk vigastatud. Pärast seda põgenes Jonas koopast, kõndis sihitult neli kilomeetrit, kuni jõudis La Quinta asulasse. Esimene saksa keelt oskav inimene, kes temaga vestles, oli piirkonnas elav hollandlanna, kellele Jonas oli öelnud, et vältis teid, kuna kartis kohata oma isa.

«Ema ja vanema venna surnukehad leiti erinevatest kohtadest koopas. Need olid väga moondunud ja nende tuvastamiseks oli vaja DNA teste,» rääkis uurimisega kursis politseiallikas. «Naine oli saanud suurem osa lööke pähe ja kõri pihta. Lapsel oli palju lööke pähe ja üks selga. Mõlemad näisid olevat püüdnud end kaitsta.»

Seni pole Thomas Handrick öelnud uurijatele mitte sõnagi peale selle, et küsis arstiabi oma valutava jala tõttu. Ta pole teinud ühtegi avaldust ega küsinud oma ellujäänud poja kohta.

Mees on vahistatud ning prokurörid kavatsevad nõuda talle eluaegset vangistust.

Kriminaalasja on algatanud ka Halle linna prokuratuur Saksamaal, kuna ohvrid on sealt pärit ja olid Saksa kodanikud.

Jonas viibib praegu turvakodus ning ta on telefoni teel rääkinud oma tädiga Saksamaal, kuid teadaolevalt ei tule sugulased talle Hispaaniasse järele, vaid seda teeb peretuttavast preester. Poisile pole seni öeldud, et tema ema ja vend on surnud ning enne koju minemist kavatsevad uurijad talt koos psühholoogi ja tõlgiga veel küsida, mida ta rünnakupäeval nägi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles