Mironov kutsus valimisstaabi juhiks Rimma Markova

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Mironov
Sergei Mironov Foto: SCANPIX

Õiglane Venemaa nimetas oma ametlikuks presidendikandidaadiks Sergei Mironovi, kes kutsus oma valimisstaabi juhiks Vene rahvakunstniku Rimma Markova.

Võidu korral lubas Mironov pakkuda peaministri ametikohta erakonna Peterburi haru juhile Oksana Dmitrijevale, vahendas gazeta.ru.

Õiglase Venemaa eilsel kongressil hääletas Mironovi poolt 232 saadikut, vastu oli viis.

Keskvalimiskomisjon sai eile viis avaldust initsiatiivgruppidelt, kes esitasid oma presidendikandidaadi. Kavatsusest kandideerida teatasid opositsionäär Eduard Limonov ja ka Vladivostoki endine linnapea Viktor Tšerepkov.

Vladimir Putin, kes on võimupartei Ühtne Venemaa presidendikandidaat, kutsus oma valimisstaabi juhiks režissööri Stanislav Govoruhhini.

Uuel nädalal leiavad aset kahe erakonna kongressid, kus valitakse oma presidendikandidaat. Kommunistid hääletavad Gennadi Zjuganovi ja liberaaldemokraadid Vladimir Žirinovski kandidatuuri.

Venemaa presidendivalimised toimuvad 4. märtsil 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles