Vene natsionalistid tahavad luua oma partei

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene natsionalistid Msokvas Bolotnaja väljakul täna. Esiplaanil Romanovite dünastia kolmevärviline lipp koos vapi pildiga.
Vene natsionalistid Msokvas Bolotnaja väljakul täna. Esiplaanil Romanovite dünastia kolmevärviline lipp koos vapi pildiga. Foto: SCANPIX

Moskvas Bolotnaja väljakul leidis täna aset natsionalistide meeleavaldus, kus kerkis üles ka oma partei loomise küsimus.

Natsionalistide üks liidritest Vladimir Tor kutsus üles looma Venemaal ühe «tõeliselt rahvusliku erakonna», vahendas Interfax.

«Mis vene parlament see on, kus pole ühtegi tõelist vene parteid. Nõuame, et meile antakse võimalus registreerida vene rahvuspartei, et me pääseksime sellega parlamenti,» rääkis Tor Bolotnajal aset leidnud rahvakogunemisel.

Natsionalistide miiting oli sanktsioneeritud ja meedia andmetel võis rahvakogunemine kesta kaks tundi.

Nüüdseks on miiting läbi ja Interfaxi korrespondendi väitel läks rahvas laiali. Suur osa inimestest liikus Tretjakovi metroojaama suunas.

Bolotnaja väljakule kogunes umbes 300-400 inimest, neist 50 olid meediaväljaannete esindajad.

Eile toimus samas tõeline suurmeeleavaldus, kus erinevatel andmetel osales 30 000 – 40 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles