Limonov astub samme Vene presidendikandidaadiks saamiseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsionäär Eduard Limonov 10.detsembril Revolutsiooni väljakul Moskvas.
Opositsionäär Eduard Limonov 10.detsembril Revolutsiooni väljakul Moskvas. Foto: SCANPIX

Eduard Limonovi poolehoidjad kogusid 500 allkirja, mis on hädavajalikud tema registreerimiseks keskvalimiskomisjonis Venemaa presidendikandidaadina.

Allkirjade kogumisest teavitas Interfaxi ametlikult registreerimata partei Teine Venemaa esindaja Aleksandr Averin.

Teise Venemaa nõupidamine pidi algama hommikul Izmailovo hotellis, kuid opositsionääre ei lastud hoonesse remondi ettekäändel. Seejärel otsustasid nad pidada koosoleku maha bussis.

Teise Venemaa pressiteenistuse teatel on vajalik allkirjade arv olemas, kuid Hotelli juurde pargitud bussi tuleb pidevalt inimesi, kes soovivad toetusallkirja anda.

Samas viibivad ka keskvalimiskomisjoni liikmed, kes tõid kandidaadi registreerimiseks vajalikke dokumente. Kuna notar keeldus kinnitamast allkirju väljaspool hoonet, otsustasid limonovlased tema teenetest loobuda ja vormistada dokumendid keskvalimiskomisjonis.

Kui keskvalimiskomisjon kinnitab Teise Venemaa koosoleku protokolli, siis peavad Limonovi poolehoidjad koguma üle Venemaa kaks miljonit toetusallkirja.

Vene presidendivalimised leiavad aset 4. märtsil 2012. Ühtse Venemaa kandidaat Vladimir Putin andis dokumendid keskvalimiskomisjonile 7. detsembril.

Õiglane Venemaa valis oma kandidaadiks eile Sergei Mironovi, Jabloko kandidaadiks on Grigori Javlinski. Kommunistide ja liberaaldemokraatide kandidaadid peaks selguma uuel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles