Kudrin peab uue parempoolse partei moodustamist hädavajalikuks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Kudrin
Aleksei Kudrin Foto: SCANPIX

Vene endine rahandusminister Aleksei Kudrin peab hädavajalikuks uue paremtsentristliku partei moodustamist ja on nõus osalema selles protsessis.

Kudrin rääkis ajalehele Vedomosti antud intervjuus, et ei pea ennast peaminister Vladimir Putini mõttekaaslaseks.

«Täna võib julgelt öelda, et nõudlus sellise struktuuri (parempoolse erakonna, Interfax) loomise järele on nii kõrgem, et seda hakatakse kindlasti tegema. Praegu käib liberaalsete ja demokraatlike jõudude konsolideerumise protsess. Olen selles täiesti kindel, olen isegi valmis kaasa lööma. Me ei räägi praegu kaugest võimalusest juhtida seda protsessi.»

Kudrini jutu järgi on «sellise partei moodustamine eelmiste valimiste tõsiseks tulemuseks».

Ta kinnitas kontakte Mihhail Prohhoroviga, kuid «täna meil mingeid kokkuleppe partei moodustamise kohta pole».

Praeguses poliitilises süsteemis Venemaal puudub parempoolne tiib, see muudab märkimisväärselt kehvemaks poliitiliste parteide spektri ja kodanike võimalused realiseerida oma eelistusi poliitikas, valimistel.

Taolise erakonna kohalolek poliitikas muudab olukorda riigis. Partei tegevus pakub poliitilist konkurentsi ja vaidlusi paljudes küsimustes, märkis ta.

Hiljutisest valimistest rääkides tunnistas Kudrin, et ei hääletanud Ühtse Venemaa poolt ja konstateeris, et võimupartei toetus väheneb ja see peab otsima kompromisse koos teiste erakondadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles