Vene opositsioon teeb ettevalmistusi 24. detsembri meeleavalduseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-meelsed noored kogunesid Moskvas Maneeži väljakule 6. detsembril. Nüüd on see opositsiooni jaoks üks võimalikest suurmeeleavalduse toimumispaikadest 24. detsembril.
Kremli-meelsed noored kogunesid Moskvas Maneeži väljakule 6. detsembril. Nüüd on see opositsiooni jaoks üks võimalikest suurmeeleavalduse toimumispaikadest 24. detsembril. Foto: SCANPIX

Vene opositsiooni esindajad andsid Moskva linnavalitsusse sisse taotluse rahvakogunemise korraldamiseks 24. detsembril, et väljendada protesti valimisrikkumiste vastu.

Solidaarsuse poliitnõukogu liige Nadežda Mitjuškina rääkis Interfaxile, et opositsioon plaanib korraldada kogunemisi mitmel väljakul ja seda kuni 50 000 osavõtjale.

Ta ei soovinud konkreetseid kohti avalikustada, et «võimud ei saaks süüdistada meid üleskutses miitingule, mida pole kooskõlastatud».

Vasak Rinde pressisekretär Anastassija Udaltsova rääkis, et 24. detsembril kell 14 plaanitakse korraldada rahvakogunemine Maneeži väljakul. Alternatiiviks on Akadeemik Sahharovi prospekt, kuhu mahuks sama palju inimesi ehk kuni 30 000.

Linnavalitsusest kinnitati Interfaxile opositsiooni avalduse laekumist.

Opositsioon korraldas eelmisel laupäeval Bolotnaja väljakul suurmeeleavalduse, kus esitati võimudele terve rida nõudmisi. Nende täitmiseks anti aega kaks nädalat ehk 24. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles