Vene miljardär esitab Putinile väljakutse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Prohhorov
Mihhail Prohhorov Foto: SCANPIX

Ühendriikide korvpallimeeskonna New Jersey Nets omanik, vene suurärimees Mihhail Prohhorov teatas soovist kandideerida märtsis toimuvatel presidendivalimistel.

«Ma langetasin ilmselt kõige tõsisema otsuse oma elus. Ma kandideerin presidendiks,» ütles metalliärimehest Prohhorov täna toimunud pressikonverentsil ajakirjanikele, kinnitades, et asub lähiajal koguma kandideerimiseks vajalikke toetusallkirju, vahendas RIA Novosti.

Prohhorov peab oma valijateks keskklassi esindajaid ja seda kõige laiemas tähenduses. Tema sõnul hakkab niisuguste valijate arv iga aastaga suurenema.

Seejuures ei välistanud Prohhorov, et ta võib teha koostööd Vene endise rahandusministri Aleksei Kudriniga, kes avaldas soovi uue paremtsentristliku erakonna loomiseks. Samas kinnitas Kudrin, et nad pole Prohhoroviga uue partei moodustamises midagi kokku leppinud.

Prohhorov on paremtsentristliku erakonna Õige Üritus (vene keeles Pravoje Delo) endine juht. Juunis erakonna juhiks saanud ärimehe vastased tagandasid ta aga septembris toimunud kongressil parteijuhi ametist, misjärel teatas Prohhorov kavatsusest moodustada uus poliitiline jõud. Õige Üritus 4. detsembril toimunud parlamendivalimistel riigiduumasse aga ei pääsenud.

Neljapäeval kirjutas Prohhorov oma blogis, et ta ei näe peaminister Vladimir Putinile alternatiivi. «Kas neile (vene rahvale - toim) see meeldib või mitte, on Putin ainus isik, kes suudab seda ebaefektiivset riigimasinat hallata,» leidis Prohhorov. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles