Venemaasakslased elavad Vene propaganda mõjuväljas (7)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Väike puidust õigeusu kirik ehitati Berliini Marzahn-Hellersdorfi rajoonile iseloomulike kõrgete paneelmajade vahele vaid ligikaudu neli aastat tagasi.
Väike puidust õigeusu kirik ehitati Berliini Marzahn-Hellersdorfi rajoonile iseloomulike kõrgete paneelmajade vahele vaid ligikaudu neli aastat tagasi. Foto: Bretty Sarapuu

Saksamaal elavad volgasakslased püüavad ühelt poolt sulanduda Saksa ühiskonda, teiselt poolt säilitada sidemed Venemaa ja oma perekonna ajalooga. Sellist kahe maailma vahel asetsemist kasutab osavalt ära Vene meedia, mis õhutab Saksamaa venekeelsete elanike seas läänemaailma allakäigu ja põgenikevastaseid meeleolusid.

Volga- või ka venemaasakslasteks nimetatakse 18. sajandil keisrinna Katariina II kutsel Venemaale Volga jõe äärde elama asunud sakslasi ja nende järeltulijaid. Volgasakslastele anti harimiseks maa ja samal ajal õigus säilitada oma kultuur, keel ja traditsioonid.

Idüllist sai õudus 1941. aastal, kui Saksamaa tungis Nõukogude Liidule kallale ja võimalikeks spioonideks peetud volgasakslased küüditati Siberisse ja Kesk-Aasiasse.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles