USA ei välista Venezuelas sõjalisi samme

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó Caracases Nicolás Maduro vastaseid meeleavaldajaid innustamas.
Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó Caracases Nicolás Maduro vastaseid meeleavaldajaid innustamas. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Scanpix

Viimaste tormiliste päevade jooksul oli Venezuela presidendi Nicolás Maduro lennuk väidetavalt juba valmis Kuuba poole startima, kuid Venemaa veenis teda riiki jääma. End ajutiseks riigipeaks kuulutanud Juan Guaidó ülekutsel algasid uuesti massimeeleavaldused, mis muutusid peagi veriseks. Kõige selle valguses teatasid Ameerika Ühendriigid eile, et sõjaline sekkumine kriisi lahendamiseks pole välistatud.

USA välisminister Mike Pompeo ütles eile, et president Donald Trumpi administratsioon on valmis astuma sõjalisi samme seoses Venezuela kriisiga.

«President on olnud täiesti selge ja uskumatult järjekindel. Sõjaline tegevus on võimalik. Kui see on vajalik, siis USA seda ka teeb,» ütles Pompeo Fox Business Networkile. «Me teeme kõik endast oleneva, et vältida vägivalda. Me eelistaksime rahulikku võimuvahetust, mille käigus Maduro lahkub ja korraldatakse uued valimised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles