Gaasitransport läbi Nord Streami torustiku katkes ajutiselt

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami gaasitorustik
Nord Streami gaasitorustik Foto: SCANPIX

Gaasitransport piki Läänemere põhjas asuvat Nord Streami torustikku katkes kolmeks päevaks Venemaal asuva ühendustorustiku tehniliste tööde tõttu.

Seoses Gazpromi hooldetöödega peatati gaasi edastamine Euroopasse täna kell 9 Moskva aja järgi. Paus kestab 15. detsembri kella 21-ni, vahendas RIA Novosti.

Samas ajal viiakse hooldetöid läbi Nord Streamiga seotud rajatistes Saksamaal. Näiteks kontrollitakse üle väljalülitussüsteemid, mis peaksid hakkama tööle avarii korral. Ka vaadatakse üle tuletõrje- ja gaasisüsteemid.

Gaasi pumpamine katkes ka mõneks tunniks 6. detsembril. Operaatorfirma esindaja põhjendas seda «tehnohoolduseks vajaliku lühiajalise katkestusena, mis oli hädavajalik gaasitorustiku kordaseadmiseks projekteeritud võimsusele üleminekuks».

Venemaa ja Saksamaad ühendav 1224-kilomeetrine Nord Streami gaasitorustik hakkab koosnema kahest paralleelsest torujuhtmest. Neist esimene lülitati tööle 8. novembril ja selle aastane võimsus on 27,5 miljardit kuupmeetrit.

Teine torujuhe on plaanis ekspluatatsiooni anda 2012. aasta novembris. Sellest on ehitatud valmis 917 kilomeetrit.

Nord Streami aktsionärideks on Vene Gazprom (51 protsenti), Saksa firmad Wintershall Holding ja E.ON Ruhrgas (mõlemal 15,5 protsenti) ning Prantsuse GDF Suez ( 9 protsenti) ja Hollandi Gasunie (9 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles