Galerii: Indias võib tormi teele jääda sada miljonit inimest

Copy

India idaranniku aladel evakueeriti läheneva tsükloni saabumise ootuses umbes 800 000 inimest, teatasid võimud täna. Uudisteagentuuri CNN andmetel võib viimaste aastate rängima tormi teele jääda kuni sada miljonit inimest.

Keeristorm Fani peaks maabuma hindude püha linna Puri lähedal homme pärastlõunal, teatas India ilmateenistus. 

Täna ulatub tsüklonist põhjustatud tuulte kiirus kohati kuni 190 kilomeetrini tunnis, mis teeb sellest kolmanda kategooria tormi.

Odisha osariigi päästeametnik ütles uudisteagentuurile AFP, et ööl vastu tänast viidi osariigi 13 piirkonnast turvalisematesse kohtadesse 780 000 inimest. 

«Evakueerimine turvalisematesse paikadesse jätkub,» lausus ta.

Satelliidipilt keeristorm Fanist.
Satelliidipilt keeristorm Fanist. Foto: HO / AFP / Scanpix

Valitsus- ja koolihoonetes on evakueeritute jaoks avatud üle tuhande varjupaiga, mis peaksid mahutama rohkem kui miljon inimest. 

Tsüklonit peetakse viimase kahekümne aasta suurimaks India idarannikut tabavaks tormiks. 

Täna liikus Fani tuultekiirusega 50-52 meetrit sekundis Bengali lahe kohal India rannikust 450 kilomeetri kaugusel lääne suunas. 

India ilmateenistus hoiatas, et marutuul võib juurida välja puid, hävitada viljasaagi, kahjustada maju, elektri- ja sidetaristut ning ujutada üle merepinna lähedal asuvad alad. 

Kõrgendatud valmisolekusse on viidud ka Odishaga piirnevate Andra Pradeshi ja Tamil Nadu osariikide võimud. 

Viimase kahe ööpäeva jooksul on peatatud rohkem kui saja rongi liikumine, samal ajal evakueeritakse erirongidega kohalikke ja turiste pühast Puri linnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles