Briti opositsioon nõuab lekke kriminaaluurimist

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Lekitamise tõttu kaitseministri ametist vallandatud Gavin Williamson kinnitab, et pole reeglite vastu eksinud ja tegu on poliitilise kättemaksuga. 
Lekitamise tõttu kaitseministri ametist vallandatud Gavin Williamson kinnitab, et pole reeglite vastu eksinud ja tegu on poliitilise kättemaksuga. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Üleeile Ühendkuningriigi kaitseministri ametist tagandatud Gavin Williamson väidab, et tema ei avalikustanud brittide otsust kaasata Hiina ettevõte Huawei oma 5G-võrgu väljaehitamisse, ning oma hea nime taastamiseks toetab ta sarnaselt paljude opositsiooni esindajatega politseiuurimise algatamist.

Vallandamisotsuse teinud konservatiivist peaminister Theresa May süüdistas üht oma lähimat liitlast selles, et too jagas riikliku julgeolekunõukogu kohtumise sisu ajakirjanikuga. May olevat esmalt palunud Williamsonil ise tagasi astuda, kuid lekitamist eitav kaitseminister keeludus sellest, tuues põhjenduseks, et nii tunnistaks ta enda või oma ministeeriumi töötajate süüd, vahendas päevaleht Guardian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles