Galerii: Indiat tabanud tsüklon on nõudnud kaks inimelu (1)

Copy

India rannikul maabus täna aastakümnete võimsaim tsüklon, mis võib jätta vee alla suure osa rannikualadest. Tormi teelt on evakueeritud juba üle miljoni inimese ja teateid on juba vähemalt kahest hukkunust.

India idaosas püha Puri linna lähedal täna maabunud tsüklon Fani nõudis vähemalt kahe inimese elu, ütlesid ametnikud.

Tormi tuuleiilide kiirus on kuni 55 meetrit sekundis.

«Saame nüüdseks kinnitada kahte surmajuhtumit. Üks on vana mees, kes suri tormivarjendis südamerabandusse. Teine inimene läks hoiatustest hoolimata välja tormi kätte ja sai surma, sest talle kukkus puu peale,» ütles Odisha osariigi päästeteenistuse esindaja.

India meteoroloogiateenistuse andmetel on tsüklon Fani toonud kaasa tugevad vihmavalingud riigi idaosas asuvas Odisha osariigis, mis jääb täpselt tsükloni teele.

Turismilinnas Puris ja seda ümbritsevatel aladel ulatub tuulekiirus 175 kilomeetrini tunnis. Mitmest piirkonnast on teateid maast rebitud puudest ja puhangutest laastatud majadest.

Odishast on evakueeritud üle miljoni inimese, kes on paigutatud varjupaikadesse. Ümbruskaudsed osariigid on seatud kõrgendatud valimisolekusse.

Odisha osariigis on tühistatud paljud lennud ja rongiühendus, samuti on suletud koolid ja valitsusasutused. Kolme India idaranniku sadama töö on peatatud.

Osariigi ja riigivalitsus on viinud kõrgendatud valmisolekusse mereväe alused ja helikopterid koos päästemeeskondadega. Ka riiklik eriolukordade teenistus on saatnud oma üksused kohale.

Eriolukordade teenistuse sõnul on võimalik, et hävineb suur osa õlgkatusega majadest ja kardetakse, et tugevalt saavad kahjustada ka muud ehitised.

Homme oodatakse nõrgenenud tsükloni liikumist Bangladeshi Chittagongi piirkonda, kus suurveed ühes tsükloniga võivad tuua kaasa tõsised üleujutused.

Kõrgendatud valmisolekus on ka sadamalinnas Cox's Bazaris asuvad rohingjade põgenikelaagrid, kus sajad tuhanded inimesed elavad ajutistes varjupaikades. Praeguse kursi kohaselt ei peaks tsüklon põgenikelaagrit tabama, kui see just eeldatavat trajektoori ei muuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles