Süüria loodeosas sai õhulöögis surma üheksa tsiviilisikut

Copy
Õhulöök Idlibi lõunaosas asuvas Al-Habeetis.
Õhulöök Idlibi lõunaosas asuvas Al-Habeetis. Foto: Uncredited / AP

Süürias loodeosas sai laupäeval õhulöögis surma üheksa tsiviilisikut, kelle seas kaks last ja kolm naist, teatasid inimõiguslased.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel tabas õhurünnak Hama linna. 

Mõnede andmetel visati pommid valitsusvägede kopteritelt.

Süüria valitsusvägede ja selle liitlase Venemaa rünnakutes hukkus alles reedel samas piirkonnas 12 inimest.  Rünnakud korraldati Idlibi ja Hama provintsides mitmes linnas ja külas. 

Idlibi provintsi on kaitsnud režiimivägede ulatusliku rünnaku eest septembris Damaskuse liitlase Venemaa ja mässulisi toetava Türgi vahel sõlmitud kokkulepe.

Piirkond on aga üha sagenevate pommitamiste all alates sellest, kui endine džihaadirühmitus Hayat Tahrir al-Sham (HTS) võttis regiooni jaanuaris täielikult oma kontrolli alla.

ÜRO ütles eelmisel nädalal, et vägivalla eskaleerumine on nõudnud alates veebruarist rohkem kui 200 tsiviilisiku elu. Ligi 140 000 inimest on oma kodudest põgenenud. 

Viimastel päevadel on rünnakute sihtmärgiks olnud peamiselt HTS-i ja teiste relvarühmituste positsioonid ja baasid, ütles Abdel Rahman. ÜRO väitel on rünnakutes tabamuse saanud ka koolid ja meditsiinikeskused. 

Süüria riiklik uudisteagentuur SANA teatas reedel, et Süüria armee korraldab "intensiivsemaid" operatsioone HTS-i vastu Idlibis ja Hamas, võttes sihikule soomukid ja raketiheitjad. 

Kohalike elanike sõnul on mitmed külad pommitamiste tõttu Idlibi lõunaosas maha jäetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles