Iisraeli peaminister tõotab uusi rünnakud vastuseks Gaza rakettidele (1)

Copy
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu pühapäeval iganädalasel kabinetiistungil.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu pühapäeval iganädalasel kabinetiistungil. Foto: Abir Sultan / AP / Scanpix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu teatas pühapäeval, et andis sõjaväele käsu jätkata ulatuslikke rünnakuid vastuseks raketitulele Gaza sektorist.

«Ma andsin täna hommikul (sõjaväele) korralduse jätkata ulatuslikke rünnakuid Gaza sektori terrorielementidele ja käskisin tugevdada vägesid Gaza sektori ümbruses tankide, suurtükkide ja jalaväega,» ütles Netanyahu valitsusistungit alustades.

Iiraeli teatel on äärmusrühmituse Hamas juhitavast Gaza sektorist tulistatud laupäevast alates umbes 450 raketti, millele juudiriik on vastanud õhulöökide ja tankitulega.

Gaza võimud on teatanud kuue palestiinlase surmast Iisraeli rünnakutes. Kaks neist olid rühmituse Islamidžihaad võitlejad.

Iisrael on vaidlustanud väite, et nende rünnakus said surma rase palestiina naine ja tema väike laps, ja süüdistab selles Hamasi.

Iisraeli politsei ja haigla andmetel suri ööl vastu pühapäeva Gaza sektori piiri lähedal Ashkeloni linnas raketitabamuse saanud 58-aastane iisraeli mees.

Netanyahul on käimas rasked valitsuse moodustamise läbirääkimised. 9. aprilli valimiste ajaks kindlustas rahu ÜRO ja Egiptuse vahendusel Hamasiga saavutatud relvarahulepe. Viimase nädala jooksul on aga vägivald järsult hoogustunud ning Hamas nõuab uusi järeleandmisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles