Jabloko sai loa 17. detsembri meeleavalduseks Bolotnaja väljakul

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva politseinikud Bolotnaja väljakul 10. detsembril.
Moskva politseinikud Bolotnaja väljakul 10. detsembril. Foto: SCANPIX

Moskva linnvalitsus andis Jablokole loa rahvakogunemise korraldamiseks Bolotnaja väljakul 17. detsembril.

Jabloko pressisekretär Igor Jakovlev rääkis Interfaxile, et õiglaste valimiste toetuseks korraldatav miiting algab kell 13 kohaliku aja järgi ja osalejate arv võib jääda 500 kuni 10 000 vahemikku.

Alguses plaanis erakond korraldada meeleavalduse Puškini väljakul, kuid kuna potentsiaalsete osavõtjale arv ületas ootusi, otsustati toimutmispaik ära muuta.

Jablokole öeldi linnavalitsusest saladuskatte all, et 17. detsembril plaanivad Puškini väljakule koguneda Kremli-meelse Naši liikmed.

Jakovlevi sõnul tekkis võimalus, et našistid ei vabasta väljakut õigeaegselt ja nii ei saa nemad oma lava ega võimendust üles seada. Nii võib tekkida igasuguseid kähmlusi ja seega otsustas Jabloko oma meeleavaldusele otsida teise koha.

10. detsembril leidis Bolotnaja väljakul aset rahvakogunemine, kus protesteeriti riigiduuma valimistel ilmnenud võltsingute vastu. Erinevate andmete järgi kogunes sinna 25 000 – 80 000 inimest.

Samas päeval toimus meeleavaldus ka Peterburis Pioneeride väljakul, millest võttis osa 7000 – 10 000 inimest.

Eilse andsid opositsiooni esindajad Moskva linnavalitsusse avalduse loa saamiseks 24. detsembri meeleavalduseks. Orienteeruvaks osalejate arvuks on 50 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles